Politika kao unosno zanimanje- Na preliminarnim kandidatskim listama za područje USK-A 102 politička subjekta s ukupno 1727 kandidata

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

SARAJEVO, 16. septembra – Na preliminarnim kandidatskim listama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani u novembru za područje USK registovano je 1727 kandidata za gradska i općinska vijeća koji čine 102 politička subjekta. 

 

Najveći broj kandidata je na listama za Gradsko vijeće Bihaća – 371, a najmanji broj za Općinsko vijeće Bužima – 108 kandidata i 8 političkih subjekata.

 

Gradska izborna komisija Bihać obavila je danas žrijebanje za učešće u dodjeli pozicija za biračke odbore za političke subjekte koji su uspješno ovjerili svoje kandidatske liste.

 

Prema preliminarnim kandidatskim listama za predstojeće lokalne izbore za gradonačelnike i općinske načelnika kandidirala su se 34 kandidata, za gradonačelnika Bihaća, čak osam kandidata, a Cazina četiri, za općinskog načelnika Velike Kladuše pet kandidata, Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta po četiri, Bosanske Krupe, Bužima i Ključa po tri kandidata.