Policijski pas Maša ponovno u akciji, više od 2 kile heroina pronašla u auspuhu automobila

0

Policija je zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhapsila 39-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroin.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije – koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, 30. oktobra, su prilikom nadzora smještajnih objekata i kontrole prijave boravka stranaca u Republici Hrvatskoj u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama.

Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.

Zagrebačka policija lani je zaplijenila 904,59 grama heroina, a u prvih devet mjeseci ove godine 390,40 grama. Sada je pak zaplijenjeno 2199 grama heroina i u tom kriminalističkom istraživanju policijski pas Maša bila je od velike pomoći policajcima. Maša se iskazala i u detektiranju marihuane u februaru ove godine kad je pronašla više od četiri kilograma marihuane.

Na području Istarske Policijske uprave je, prije nepune dvije sedmice, učestvovala u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.