20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Semir Šut posjetio Kakanj

U posjeti Kaknju danas je boravio policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Semir Šut. Prijem za policijskog komesara upriličen je u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Na prijemu su predstavljene aktivnosti koje je Uprava policije MUP-a ZDK realizirala u prošloj godini, te planovi za predstojeći period, a razgovaralo se i o aktivnostima koje je Općina Kakanj realizirala i koje planira realizirati sa ciljem davanja svog doprinosa aktivnostima čiji je cilj povećanje stepena sigurnosti građana Kaknja. Cilj sastanka je bio međusobno informisanje, te razmjena ideja, inicijativa i prijedloga koji donose poboljšanja sa aspekta sigurnosti, čime se stvaraju uslovi za još čvršću i intenzivniju saradnju policije i predstavnike lokalne zajednice, općinskih službi i Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

Podsjetimo, u prošloj godini u Policijskoj stanici Kakanj u funkciju je pušten sistem video nadzora kojim su pokrivene brojne lokacije na području Kaknja na kojima se nalaze škole, saobraćajnice, vjerski objekti… Ukupna vrijednost projekta kojeg je finansirala Općina Kakanj iznosila je 238.947 KM.

Prijemu u uredu načelnika prisustvovali su i komandir Policijske stanice (PS) Kakanj Vahidin Topalović,  zamjenik komandira PS Kakanj Žarko Šain, sekretar Općine Kakanj Enver Kusić, šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline  Mirza Fazlić, Šef Službe civilne zaštite Nurudin Hrusto i direktor Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj Zijad Neimarlija.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO