POLICIJSKA POTJERA KAO U FILMOVIMA Ukrao automobil pa divljao ulicama Los Angelesa

U istočnom dijelu Los Angelesa danas je došlo do policijske potjere kakva se zasigurno rijetko viđa. Naime, naoružani mladić ukrao je vozilo i potom se dao u luđački bijeg.

Policijska potjera započela je oko 17 sati po lokalnom vremenu, nakon što je policiji prijavljena krađa automobila u istočnom dijelu grada.

Ukradena Toyota kretala se velikom brzinom kroz veliku gužvu, ponekad i pogrešnim smjerom i oštetila najmanje četiri druga automobila prilikom sudara. Nakon toga, vozilo je bilo neupotrebljivo. Potom je bjegunac pokušao da ukrade neki drugi automobil, no u par navrata to mu nije pošlo za rukom, jer su vozači kojima je to pokušao uraditi bili obazrivi.

Potom je uz prijetnju pištoljem od jedne žene oteo automobil i nastavio bijeg.

Žena kojoj je ukrao automobil nije povrijeđena, ali je veoma potresena i uplašena.

– Uperio je u mene pištolj i rekao mi da izađem iz vozila – izjavila je za KABC-TV Elizabeth Yarahuan (22).

– Skinula sam sigurnosni pojas, otvorila vrata i izašla. Bilo je strašno i ne bih željela da se to ikome ikada više dogodi – dodala je ona.

Za bjeguncem je u potjeri bilo najmanje osam policijskih automobila, kao i helikopter koji je, kao što je to i uobičajeno za SAD, uživo prenosio cijelu situaciju.

Na bjegunčevu žalost, nedugo nakon što je oteo pomenuti automobil, zaglavio se u saobraćaju i nije mogao nastaviti dalje. Potom je izašao iz ukradenog vozila i pokušao bježati, no tada je policija otvorila vatru i ranila ga.

Nakon toga na ruke su mu stavljene lisice i odveden je u lokalnu bolnicu.

Policija nije željela saopćiti ime, kao ni trenutno zdravstveno stanje ranjenog bjegunca, ali je istaknula da je živ i da je u dobi između 20 i 30 godina.

U potjeri nije povrijeđen nijedan policajac, ali trenutno nema detaljnijih informacija o šteti pričinjenoj na razbijenim automobilima, kao ni o tome da li u ovoj divljoj potjeri ima još povrijeđenih osoba.

Možda vam se svidi

Comments are closed.