Policija jutros ispred deponije Uborak, demonstranti odbijaju deblokirati je

Komunalna preduzeća su počela prikupljati otpad iz kontejnera u gradu Mostaru, te ga planiraju odvoziti na Deponiju, no građani su i dalje odlučni u blokadi, pa su vlasti jučer najavile i djelovanje policije.

”Blokada je nezakonita jer nije prijavljena”, rečeno je od nadležnih tokom jučerašnjeg sastanka gradskih vlasti i predstavnika građanske inicijative ‘Jer me se tiče’, koja sudjeluje s građanima u blokadi J.P. Deponije. Iz policije su za “Bljesak” pojasnili kako će policija djelovati preventivno, na očuvanju javnog reda i mira.

Podsjetimo, građani su jučer odbili inicijativu Grada Mostara prema višim razinama vlasti, prvenstveno Vladi FBiH, da se pronađe druga lokacija za deponiranje krupnog otpada i izgradnju nove regionalne deponije na području Grada Mostara.

VIDEO: Kamioni sa smećem su ostali van deponije!

Gepostet von Bljesak.info am Dienstag, 18. Juni 2019

Inače, jedan od demonstranata Fuad Hujdur jučer je reporteru Bljeska rekao kako su demonstranti spremni ići u zatvor. ”Ostajem ovdje dok ne umrem, ozbiljno, ovdje sam dok ne umrem. Ne može nama policija ništa, mogu nas odvesti, ali mi ćemo se opet vratiti”, rekao je Hujdur, dodajući kako građani neće promijeniti odgovor dok se J.P. Deponija d.o.o. ne zatvori, ponavljajući kako su odobreni svi zahtjevi građana osim jednog, da se deponija zatvori na godinu dana. –

Možda vam se svidi

Leave A Reply