Pokušao pregaziti policajca i službenika

Naime, u ponedjeljak ujutro dok su dvojica službenika radila svoj posao, premještala nepropisno zaustavljeno i prakirano vozilo uz pomoć “pauka”, Đurković je auto zaustavio ispred vozila koje je premještano sa trotoara, pišu “Nezavisne“.

Nakon što je navedenom vozilu prišao policijski službenik u namjeri da vozača upozori da na tom mjestu ne može da parkira vozilo, isti je naglim startovanjem pokrenuo automobil u pravcu policijskog službenika i radnika DIRG-a, koji su uspjeli izbjeći kontakt sa nevedenim vozilom“, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Prema riječima očevidaca, stanara zgrada u Vidovdanskoj ulici, tragedija je izbjegnuta zato što su policajac i radnik DIRG-a stajali sa strane, tako da ih Đurković nije uspio oboriti, a nakon što je nasrnuo na njih dvojicu, pritisnuo je papučicu gasa do daske i velikom brzinom krenuo ka centru grada.

Na lice mjesta je upućena patrola službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, koji su u Vidovdanskoj ulici pronašli navedeno vozilo, te identifikovali vozača“, navode iz policije, te dodaju da je vozač potom uhapšen, a njegov auto je oduzet kao sredstvo napada.

Nakon kompletiranja predmeta, navode u PU Doboj, Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju biće dostavljen izvještaj protiv bahatog vozača o izvršenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Na meti Đurkovića, koji je, kako navode upućeni, privatni preduzetnik, bio je mladi policajac koji odnedavno radi u Policijskoj upravi Doboj, te iskusni radnik DIRG-a.

Možda vam se svidi

avatar