Pokušao da ubije sina – Saznao da je u vezi sa njegovom suprugom

0

Sudija Maja Štampar Stipić istakla je u obrazloženju presude da je sudsko veće povjerovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloljetnik tokom svjedočenja pokazivao strah od oca.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 meseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, četiri godine uslovno, zbog prevare iz decembra 2017.

Vjerujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbjegao smrt samo zato što je pravovremeno pobjegao. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je uradio, ali svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način – poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.

Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zapretio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom guranja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i natjerao ga da isprazni pištolj.

Sin je zatim pobjegao, dok je otac ponovo napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice, piše “Index“.