Pokreni svoj posao u Kaknju: Stomatološka ordinacija “Dr. Nizama Spahić”

Doktorica stomatologije Nizama Spahić je naša vrijedna sugrađanka čija poduzetnička inicijativa može poslužiti kao primjer kako se radom, zalaganjem i trudom može, uz pomoć općinskih i drugih podsticaja, osigurati egzistencija.

Dr. Nizama je uz pomoć Općine Kakanj, kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”, otvorila stomatološku ordinaciju (Lamela A – prizemlje, preko puta Boračke zgrade).

Ovaj primjer poduzetničkog duha razbija uobičajene floskule kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

Ovaj primjer ruše i floskule kako Općina treba graditi fabrike i zapošljavati što nema nikakvog realnog osnova, dakle to nije moguće u današnjem društveno-političkom sistemu ni finansijski ni zakonski. Općina stvara preduslove i pomaže pokretanje vlastitog biznisa, te osigurava pogodnosti za investitore.

Podsticajna sredstva koja dodjeljuje Općina Kakanj namijenjena su za refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registriranu djelatnost – period od 12 mjeseci i sufinansiranje nabavke sredstava za rad, repromaterijala, opreme i sl, za registriranu djelatnost u maksimalnom iznosu do 3.000,00 KM.

U toku je još jedan javni poziv za dodjelu podsticajni sredstava u okviru projekta “Pokreni svoj posao”. (Press Općine Kakanj)

Pogledajte priču NTV IC Kakanj:

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar