Pojavile se nove nedoumice: Gdje je David bio dva dana nakon nestanka?

“Ako se kaže da je vrijeme smrti od dva do četiri dana prije pronalaska tijela pokojnog Davida, gdje se onda nalazio i šta se dešavalo u prva dva dana od njegovog nestanka”, samo je jedno od pitanja koje je postavljeno na društvenim mrežama.

Promjene na šakama i stopalima Banjalučanina Davida Dragičevića (21) ukazuju da je leš pokojnog bio u vodi od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije tog vremena.

Stoji to u obdukcionom nalazu Ivice Milosavljevića, vještaka beogradske Vojnomedicinske akademije (VMA), koji je na Facebooku objavila Suzana Radanović, majka mladića čije je tijelo, šest dana nakon nestanka, pronađeno u rijeci Vrbas, pišu Nezavisne novine.

“Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili po Banjaluci, a onda, nakljukano drogama, bačeno”, napisala je Radanovićeva u opisu dokumenata koje je objavila.

Period koji je, po mišljenju Milosavljevića, tijelo bilo u vodi izazvao je novu lavinu komentara na društvenim mrežama.

Na Facebooku se, tako, pitaju zašto je policija tvrdila da je Dragičević najvjerovatnije u noći između 17. i 18. marta upao u Crkvenu.

“Ako se kaže da je vrijeme smrti od dva do četiri dana prije pronalaska tijela pokojnog Davida, gdje se onda nalazio i šta se dešavalo u prva dva dana od njegovog nestanka”, samo je jedno od pitanja koje je postavljeno.

Inače, nalaz sudskog vještaka Milosavljevića i raniji nalaz banjalučkog vještaka Željka Karana u većini se podudaraju. Obojica su na tijelu Dragičevića utvrdili lakše povrede, koje se ne mogu dovesti u vezu sa smrću.

“Smrt je nasilna i nastupila je neposredno usljed utapanja u vodi”, glasi zaključak obojice vještaka.

Milosavljević, između ostalog, piše da su na lešu ustanovljene spoljašnje povrede, kao što su nagnječenja i krvni podlivi, i to na glavi, trupu i ekstremitetima.

“Obostranost povreda čela, jagodica i kolena mogla bi ukazivati na povrede koje su nastale usled pada s manje visine na tvrdu podlogu, i koji se mogao desiti i prilikom dospevanja u vodu, ali se ni mogućnost delovanja drugih mehanizama mehaničke traume u nastanku ovih povreda ne može isključiti”, piše Milosavljević.

U svom mišljenju on navodi i da su skriningom urina pokojnika ustanovljeni tragovi prisustva THC-a (metabolit marihuane) i LSD-a, što ukazuje na to da ih je pokojnik koristio prije smrti.

“Metaboliti LSD-a mogu se dokazati u urinu najkasnije pet dana od korišćenja, dok se THC može naći u urinu i više od sedam dana nakon korišćenja”, glasi rečenica kojom je Milosavljević zaključio svoj zapisnik.

Reobdukciji Milosavljevića prethodila je obdukcija koju je obavio Karan, a u kojoj se navodi da stanje leša ukazuje na vrijeme smrti u intervalu do maksimalno sedam dana prije momenta obdukcije. U potvrdi o smrti, koju je izdao Zavod za sudsku medicinu RS, kao vrijeme smrti Dragičevića navodi se 18. mart oko četiri sata.

Možda vam se svidi

Leave A Reply