Pogledajte najnovije snimke Kaknja iz zraka koje je uradio Renato Kristić. (VIDEO)

Snimci mladog autora Renata Kristića iz Kaknja koje on pravi pomoću multirotor letjelice zadivili su sve one koji su gledali njegove video uradke.

Nakon što smo podijelili snimke i nevjerovatno prizore iz nekoliko BiH gradova ovoga puta Renato Kristić, mladi kreativac iz Kaknja nas je počastio najnovijim snimcima grada Kaknja koji zaista ostavljaju bez daha.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I_g0bkVDGko[/youtube]

Renato je još prije tačno godinu dana uradio prvi video zapis Kaknja iz zraka pomoću svoje RC letjelice.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uHMZcuDNFaw[/youtube]

Povezano: Intervju sa Renato Kristićem

Nedavno je mlada grupa momaka iz Kaknja prvi put pomoću RC (radio controll) letjelice snimili dio kakanjske općine iz zraka.

Renato Kristic
Renato Kristić i njegova RC letjelica

Snimak je urađen sa kakanjskog mjesta Varda i na snimku se vidi zaista lijep prizor Kaknja iz zraka. Ne misle na ovom stati i kako kažu za portal kakanj-x, sljedeća destinacija su im kakanjsko zimovalište Ponijeri.

“Uvijek su me privlačile letjelice ali nisam bio upučen u sve to. Međutim, u zadnje vrijeme uz pomoć interneta i društvenih mreža moguće je sve saznati. Tako da sam vremenom istraživao o RC letjelicama.“– započeo je razgovor Renato Kristić koji se krije iza ovog jedinstvenog i lijepog, nadasve interesantnog poduhvata.

Neobičan hobi mladog Kakanjca!

U razgovoru za kakanj-x 29.aprila, dana kada je snimka izašla na youtube, Renato nam je rekao kako je krenuo prvobitno sa manjim i jeftinijim letjelicama te je vremenom prešao i na veće avione.

Nabavio je dijelove i počeo je sastavljati dio po dio kako bi dobio prvu RC letjelicu na bežično upravljanje.

“Nakon što sam savladao vještine letenje, došao sam na ideju da montiram i kameru na letjelicu te pokušam nešto i snimiti. Pošto trenutno studiram u Mostaru, prvo sam dolje uspio napraviti par snimaka, ali pošto sam ja iz Kaknja nisam mogao odoljeti a da ne snimim i malo prekrasne kakanjske panorame što sam i pokazao kroz ovaj video“ – dodaje Kristić koji kaže kako namjerava nastaviti sa snimanjem okoline Kaknja i BiH.

Renato je rođen u Sarajevu 1991. godine. Trenutno je student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Ostale radove Renata Kristića možete pogledati na njegovom youtube kanalu.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.