25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

|Video|Pogledajte kako će uža gradska jezgra Kaknja izgledati za dvije godine

U skladu sa dokazanim opredjeljenjem da se u Kaknju vizija promatra kao realna i ostvarljiva zamisao, a ne kao utopija, najavljujemo realizaciju još jednog velikog projekta važnog za građane Kakanj. Za dvije godine gradska jezgra Kaknja će biti poput onih koje možemo vidjeti u malim savremeno uređenim evropskim gradovima.

Zamišljeno je da se gradska jezgra Kaknja uredi na način da bude potpuno drugačija u odnosu na sadašnje stanje. Prema idejnom rješenju, gradska šetnica će biti produžena sve do Autobuske stanice, biciklistička staza će prolaziti uz saobraćajnicu u ulici Alije Izetbegovića i dalje se vezati za postojeću stazu u Ulici branilaca. Trotoari će biti prošireni gdje god to bude moguće. Instalirat će se potpuno novi moderni sistem javne rasvjete koja će biti pomjerena sa trotoara.

Novo rješenje će značiti i nove korpice za otpad, novi savremeni mobilijar, novu saobraćajnicu i trotoare, nova proširenja, novi trg…

Pješačka veza koja nikada nije postojala između šetališta (“male ceste”) i prostora sahat-kule sada će postojati. Bit će uklonjene razne barijere, a sve to će biti upotpunjeno novim urbanim mobilijarom i novim svjetlećim reklamnim panoima prikladne veličine.

Kod zgrade Općinskog suda bit će izgrađen novi kružni tok u kojeg će se, uz postojeće saobraćajnice, uključivati i saobraćajnica koja vodi od ulice 7. muslimanske brigade pored Stare jame i Doma zdravlja, a koja će biti rekonstruisana i proširena.

Idejno rješenje će biti ugrađeno u regulacioni plan nakon čega će biti otvorena javna rasprava tokom koje će građani moći iskazati svoje sugestije.

Kako će izgledati uža gradska jezgra Kaknja za dvije godine pogledajte u slijedećem videu i napišite svoje komentare. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO