Poginuo od udara groma u Hrvatskoj: Danas dženaza mladom Sarajliji

Dženaza 25-godišnjem Sarajliji Iremu Karišiku, koji je 19. avgusta stradao uslijed grmljavinskog nevremena koje je pogodilo područje Podstrane u Hrvatskoj, bit će obavljena danas u 14.30 sati na gradskom groblju Bare.

Tevhid će se proučiti u 14.30 sati u kući žalosti. Karišik je stradao od udara munje na plaži u Mutograsu, ispričali su svjedoci hrvatskim medijima.

– Munja je udarila u moru, čula sam krik i tada sam shvatila da se dogodila tragedija. Iako je cura bila do njega, ona nije stradala, i počela ga je izvlačiti iz mora. Spašavanju se odmah priključilo dosta ljudi, ali nažalost, nesretnom mladiću nije bilo spasa – kazala je mještanka Mutograsa.

Kako smo saznali od Iremovih prijatelja, ovaj mladi Sarajlija zavrsio je Farmaceutski fakultet i bio magistar farmacije. Radio je kao medicinski predstavnik za firmu Johnson and Johnson.

– Bio je perspektivan momak i dobar drug – kazali su nam njegovi prijatelji, koje je vijest o njegovoj preranoj smrti teško pogodila.

Irem Karišik bio je i navijač sarajevskog Željezničara, a od njega su se oprostili njegovi drugovi s tribine “Manijaci” na zvaničnoj Facebook stranici.

Možda vam se svidi

Leave A Reply