Poduzetnička zona "Vrtlište": "Trgošped" počeo izgradnju svojih poslovnih objekata

Kakanjsko preduzeće “Trgošped” počelo je sa izgradnjom svojih poslovnih objekata na lokacijama Poduzetničke zone “Vrtlište” u Kaknju.

Ovom preduzeću, kao i drugim zainteresiranim privrednim subjektima, Općina Kakanj je dodijela lokacije u Poduzetničkoj zoni “Vrtlište” po simboličnoj cijeni od 1 KM u cilju poticaja izgradnji novih poslovnih objekata što u konačnici donosi nova zapošljavanja.

U vremenu opće krize Kakanj je jedna od rijetkih sredina u BiH u kojoj se razvija poduzetnička inicijativa, grade nove fabrike i novi proizvodni pogoni. Podsjetimo, firma “Delibašić Poliuretani” u Čatićima gradi fabriku madraca, u Ričici se gradi fabrika peleta, u Kaknju se priprema i izgradnja fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla po evropskim ekološkim standardima, Općina Kakanj realizira stimulativne mjere poticaja pokretanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz projekte “Pokreni svoj posao u Kaknju” i “Proširi svoj posao u Kaknju”, u saradnji sa Njemačkom nevladinom organizacijom “Help” u Kaknju se realiziraju projekti poticaja samozapošljavanju kroz dodjelu poljoprivredne mehanizacije, plastenika, te drugih vrsta opreme i alata za pokretanje malog biznisa…

Zona_radovi

Možda vam se svidi

Comments are closed.