21.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

Podržan plan za izgradnju stradalih kuća u Žepču

Na 177. sjednici Vlade ZDK (održana u četvrtak 14.08.2014.) između ostalog je donesen je zaključak o saglasnosti sa projektom Općine Žepče pod nazivom „Plan izgradnje novih i sanacije oštećenih stambenih objekata na području Općine Žepče usljed prirodne nesreće“. Ovo je drugi projekt koji putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice podržava Vlada Kantona, a prvi je projekt Općine Zenica vezan za sanaciju posljedica poplava u Topčić Polju.

Predloženim Planom, Općina Žepče će izgraditi 82 nova i rekonstruisati 353 oštećena stambena objekta u kojima je živjelo ili živi 206 porodica sa ukupno 925 članova. (Ovaj Plan možete naći u prilogu teksta).

Kompletan projekt zahtijeva ukupno 4,45 miliona KM, a Kanton će učestvovati sa 150 hiljada maraka u njegovoj realizaciji. Ostatak sredstava obezbjeđuje se od donatora.

Na sjednici Vlade detaljno je razgovarano o aktivnostima na sanaciji poplavljenih područja i naglašenoj potrebi da se putni pravci koji vode do stradalih područja što prije pripreme za zimu kako bi se obezbijedilo uredno saobraćanje .

Za izdvojiti je i Zaključak o raspisivanju novog konkursa za upošljavanje 60 policijskih službenika. Naime, zbog odlaska velikog broja policajaca u penziju i nepopunjenosti sistematizacije, Uprava policije ZDK je pokrenula inicijativu za upošljavanje novih službenika kako bi se ovaj problem uvažio. Vlada je dala saglasnost na predloženi zaključak smatrajući opravdanim popunjavanje, ali i podmlađivanje policijskih struktura u ZDK.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO