30.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

Podrška Palestini u srijedu u Visokom !

Poštujući prirodnu želju svakog naroda za mirom, slobodom, pravdom i boljim životom OU „BEDEM“ u srijedu (16.7.2014. god.) u 18:00 sati na Spomen-obilježju šehida i poginulih boraca organizuje mirni skup podrške narodu Palestine.

Iu udruženja pozivaju sve ljude koji žele slobodu i pravdu i koji podržavaju narod Palestine da se pridruže ovom skupu.
Iz udruženja navode značaj podrške  muslimanima u ovoj zemlji i ovim skupom žele naglasimo bitnost opredjeljenja da im barem na ovaj način pomognu i pokažu svijetu da su na strani istine i pravde a protiv kršenja ljudskih prava, ubijanja, mučenja…

Cilj ovog skupa je pokazati da narod Palestine nije sam, te da i građani, koji su ne tako davno prošli kroz neviđene zločine, transparentno dižu svoj glas protiv bilo kojeg vida zločina nad nedužnim civilima i djecom.

“Na svojoj koži smo osjetili šta znače granate, šta znači stanje kada nema lijekova, kad je glad. To smo dobro osjetili tokom agresije. Upravo se to dešava u Palestini. Nažalost, i to se dešava pred očima cijelog svijeta, međunarodna zajednica do sada ništa značajno nije uradila i mirno posmatra svakodnevne žrtve.” – navode iz udruženja “Bedem”

“I mi smo prošli kroz strahote kroz koji oni prolaze, i poručimo im da nisu sami i da su pošteni ljudi svijeta uz njih sa porukom „Izdržite, Uzvišeni je s vama, a onaj uz koga je On, nikada neće izgubiti!”

Skup podrške narodu Palestine će se održati u srijedu 16.jula na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u 18h.

kakanj-x

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO