Podrška Ministarstva za boračka pitanja ZDK: Klubovima sjedeće odbojke po hiljadu maraka za kupovinu opreme

U Ministarstvu za boračka pitanja potpisani su ugovori o sufinansiranju nabavke opreme za svih osam klubova sjedeće odbojke iz pet općina Zeničko-dobojskog kantona, u pojedinačnim iznosima po hiljadu KM.

“Drago mi je što smo ove klubove pratili kontinuirano od početka mandata. To je najmanje što smo mogli učiniti za rehabilitaciju ljudi koji imaju trajne zdravstvene posljedice iz odbrambeno-oslobodilačkog rata. Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, koja je ove godine viceprvak svijeta, najbolji je i sportski ambasador BiH, a njeni članovi su i tri reprezentativca i jedan pomoćni trener sa područja Zeničko-dobojskog kantona, koji su ponikli iz ovih klubova, na što smo posebno ponosni”, kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Hajrudin Zekić, predsjednik Odbojkaškog kluba invalida “Kakanj 92”, a ujedno i predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK, zahvalio se Vladi na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, što je, kako je rekao, prepoznala potrebe i stabilizirala budžete za invalidski sport, tako da su klubovi pored izdvajanja za redovno finansiranje od 200.000 KM u četvorogodišnjem periodu, imali podršku za odlazak na domaće i međunarodne turnire, kao i nabavku opreme. Zekić se zahvalio i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport koje je podržavalo invalidski sport kroz plaćanje kotizacija za turnire i sportska takmičenja.

“Za invalidski sport smo od Vlade Zeničko-dobojskog kantona za četiri godine dobili oko 800.000 KM. Vlada je odlično posložila stvari i mi smo veoma zadovoljni”, kazao je Zekić.

zdk.ba
zdk.ba
zdk.ba
Možda vam se svidi

avatar