Podmladite se: Ovaj recept će vam pomoći da »obrišete« godine sa lica

Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje mogu daju zapanjujuće rezultate.

Jedan način je svakako ovaj recept koji nije skup i sadrži zdrave sastojke.

    Recept podmlađivanja organizma:

    – 100 ml lanenog ulja

    – 2 srednja limuna

    – 1 velika glavica bijelog luka

    – 0,5 kg meda

Očišćeni bijeli luk,

1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samljeti na mašinu za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Kako ova smjesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon, Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove.

Bijeli luk čisti krvne sudove, a med donosi hranu sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam. (Nezavisne.com)

Možda vam se svidi

Leave A Reply