Počinje suđenje Amelu Marušiću

Nakon što je u pripremnom postupku negirao krivnju, u ponedjeljak, 14. oktobra, na Kantonalnom sudu u Zenici zakazan je početak suđenja Amelu Marušiću (31), optuženome za svirepo ubistvo supruge 23. aprila u centru Kaknja.

Marušić je tada na ulici bukvalno zaklao svoju dvije godine mlađu suprugu Nasihu, nakon što ju je prethodno na trotoaru udario automobilom.

Marušić je, navodi se u optužnici, u ulici 311. lahke brigade, napola puta između kružnog toka i motela “Tiron”, na samom ulazu u Kakanj, naočigled brojnih prolaznika, automobilom Polo oborio suprugu Nasihu i punicu Hajriju Šehić. Onda je istrčao iz vozila i došao do Nasihe te je usmrtio s nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata.

Od udaraca nožem bukvalno je njenu glavu odvojio od tijela. Potom je izvadio mobitel i pozvao policiju da kaže šta je učinio. Sačekao je patrolu i predao se. Nasihina majka Hajrija zadobila je lake povrede lakta i nadlaktice prilikom pokušaja da spasi kćerku. Nakon što je Amel ubio Nasihu, njena majka se spasila tako što je pobjegla u obližnji frizerski salon.

Amel i Nasiha bili su šest godina u braku i imaju petogodišnjeg sina. Nisu bili rastavljeni, ali su posljednjih nekoliko sedmica živjeli odvojeno.

kakanj-x/avaz.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.