Počele pripreme Rudara. Tri nova igrača !

Predstavljanje novih nogometaša Rudara i prozivka sa prvim treningom održani su u subotu 18.01.2015. godine. Predstavnicima medija obratili su se član Upravnog odbora Kluba, Suad Spahić i šef stručnog štaba Valentin Plavčić, koji je i predstavio nova tri igrača.Predsjednik Kluba Rahman Dželo i pored velike želje da prisustvuje prozivci i početku priprema to nije mogao učiniti iz zdravstvenih razloga.

Danas su novinarima, saigračima, navijačima i javnosti predstavljena prva tri igrača na koja se računa u nastavku sezone: Fadil Čizmić, koji je u Rudar stigao iz bihaćkog Jedinstva, Eldin Dučić koji je posljednji angažmen imao u Mađarskoj i Aldin Omerović koji je stigao iz Šmartnog u Sloveniji. Sva tri igrača su izrazili zadovoljstvo što su uspjeli postići odgovarajući dogovor sa Klubom i što su postali članovi Kluba kakav je Rudar. Spremni su se maksimalno zalagati za takmičarske ciljeve i borbu za prvo mjesto. Upravo tako su govorili, u trenutku kada im je ponođeno da tokom predstavljanja novinarima sami nešto kažu o dolasku u novu sredinu.

Sa zasjedanja Uprave Kluba

O stanju u Klubu i ambicijama govorio je član Upravnog odbora Suad Spahić. Novinari su uglavnom pitali o igračkom kadru i odlascima iz Kluba. Gospodin Spahić je prenio atmosferu i zaključke sa sjednice Upravnog odbora koja je održana prije dva dana (petak 16.01.2015.). Kaže da je optimista poslije ovog sastanka Uprave, kojem iz opravdanih službenih razloga nije prisustvovao samo jedan član Upravnog odbora Branimir Muidža. Sastanku je prisustvovao i šef stručnog štaba Valentin Plavčić, koji opet kaže da ne pamti kada je bio na jednom ovako ozbiljnom i obećavajućem zasjedanju uprave nekog kluba. Novinare je posebno interesirao status igrača koji su podnijeli zahtjeve za promjenu sredine, a riječ je o Admiru Kubatu, Zlatanu Gafuroviću i Harisu Đuđi. Uprava je odlučila da svima izađe u suret. Kubatu je istekao ugovor i slobodan je igrač. Svi vjeruju da će se vratiti u Rudar, kada se finansijski situira igrajući na Islandu. Haris Đuđo je mlad igrač i s obzirom da mu netrebe sprječavati šanse za dokazivanje i u drugim sredinama, Uprava je odlučila i ovom mladom perspektivnom napadaču dati šansu u drugoj sredini. Zlatan Gafurović se obratio pismenim zahtjevom u kojem je naveo želju za prelazak u drugi Klub i niz razloga koji ga u Rudaru čine nezadovoljnim. S obzirom da ima ugovor, Uprava je odlučila, veoma teško, ali poštujući njegovu želju, da može napustiti Klub uz odgovarajuće obeštećenje.

Svi igrači počinju od nule

Sve ovo i više od toga rečeno je novinarima, a onda je trener u seniorskom timu Mirnes Buza izvršio prozivku, nakon čega su se igračima u svlačionici obratili članovi Upravnog odbora Suad Spahić, Igor Andrijević i klupski ljekar Mirsad Tursum te šef struke Valentin Plavčić, koji je naglasio da od prvog treninga svi igrači počinju od nule i da svi u njegovim očima imaju istu vrijednost. Slikovoito je to rekao: ”Važno je da budete odličan igrač sutra, a to što ste jučer bili dobri već je prošlost”.

Izdvajamo dio obraćanja Igora Andrijevića koji je rekao da ova seniorska ekipa ima najbolji stručni štab u prvoj ligi Federacije BiH i da igrači imaju od koga učiti. Doktor Tursum je poželio što manje povreda i puno zdravlja. Prozivci i obraćanju u Rudarevoj svlačionici prisustvovao je i dopredsjednik Upravnog odbora Mirza Zaimović.

Juniori priključeni treninzima prvog tima

Prvi trening odradio je i Erdin Ramić, bivši junior Čelika, koji je zadnju sezonu igrao u Njemačkom četveroligašu Rehdenu, koji je na poziv trenera Plavčića stigao na probu. Prvoj momčadi priključeni su i talentovani juniori Admir Smolo i Sedin Kukić, a prvom treningu na prozivci odazvao se i Enis Sikira, i svi imaju potpisane amaterske ugovore. Trening su odradila i četvorica rekonvalescenata, braća: Amer i Amel Hrustanović, te Belmin Kobilica i Vahidin Čaluk, koji zbog ozljeda nisu nastupali u jesenjem dijelu prvenstva.

Od igrača iz jesenjeg dijela sezone nedostajali su Amar-Adi Fočić, Enver Rizvanović, Belmin Sikira i Belmin Karamuja, koji nisu zadovoljili ukus trenera Plavčića i više se ne računa na njihove usluge, dok je Admir Avdić 14.12.2014. kod doktora Borisa Nemeca operirao križne ligamente i slijedi mu pauza od šest mjeseci.

Šef struke, gospodin Plavčić planira da 04.02.2015. godina formira konačan spisak igrača na koje računa u nastavku sezone, a do tada bi trebalo da bude riješen trenutno najveći problem u ekipi a to je formiranje veznog reda. Rudarevi skauti kontaktiraju veći broj igrača i očekuje se da će ovaj problem biti adekvatno riješen.

Igrački kadar Rudara

Golmani: Adnan Hadžić, Edin Mujagić, Almir Bekan.
Odbrana: Desni bok:Muhamed Mirvić, Belmin Čehajić, Mirza Merdić.
Lijevi bok: Amel Hrustanović, Vahidin Čaluk, Amer Hrustanović.
Štoperi: Mirza Spahić, Tarik Begić,Fadil Čizmić, Eldin Dučić.
Vezni red: Saša Prkić, Armin Topalović, Zlatan Gafurović, Adis Crnović, Aldin Omerović, Belmin Kobilica.
Napadači: Bajro Spahić, Amel Neimarlija, Ajdin Dželo, Vedin Kulović.

Možda vam se svidi

Comments are closed.