Platforma za progres podržava ideju zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Podržavamo ideju “jednog zajedničkog” kandidata koji će u potpunosti poštivati presudu Međunarodnog suda pravde o genocidu u Srebrenici.

Očekujemo da zajednički kandidat pokrene ozbiljne procese na planu implementacije pomenute presude, u skladu sa rezolucijom UN-a 56/83 o odgovornosti država za međunarodna protupravna djela, kako bi pravda bila zadovoljena za žrtve genocida i uspostavljen temelj za izgradnju povjerenja za život u Srebrenici dostojan čovjeka.

Kandidat treba neiscrpno raditi na tome da se efekti genocida eliminiraju pravnim putem, da se ne pruža podrška i pomoć u održavanju stanja koje je nastalo na genocidu i da se žrtve obeštete od strane Bosne i Hercegovine i ostalih članica UN-a a posebno Vijeća sigurnosti.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar