Platforma za progres o dešavanjima u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Kultura političkog dijaloga podrazumijeva pristojnu i argumentovanu raspravu u javnom prostoru, a ne uvrede i fizičko nasilje protiv neistomišljenika – poručuju iz Platforme za progres

Platforma za progres najoštrije osuđuje jučerašnji fizički napad ministra unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Dragana Lukača na poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića.
Nakon ovakvog neprihvatljivog i nekontrolisanog ponašanja očekujemo da ministar Lukač smjesta bude smijenjen ili da podnese ostavku.

Kultura političkog dijaloga podrazumijeva pristojnu i argumentovanu raspravu u javnom prostoru, a ne uvrede i fizičko nasilje protiv neistomišljenika.

Nije prihvatljivo, pored toga što nije razumno niti pristojno, da osoba koja ne može da kontroliše svoje riječi i pesnice bude na čelu bilo koje institucije koja predstavlja i štiti interese građana.

Institucije na svim nivoima uprave u Bosni i Hercegovini pozivamo da poslovnicima o radu predvide automatsku smjenu onih koji naprave bilo kakav incident fizičkog nasilja. Osobe koje nemaju empatiju i ne slijede osnovna pravila pristojnog ponašanja ne treba da budu u službi građana ove države.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply