Planovi za 2016. godinu: Rekonstrukcija saobraćajnice kroz naselje Albanija, više od 600.000 KM za javnu rasvjetu, trotoar prema obdaništu…

Na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj usvojen je, između ostalog, i Program utroška sredstava komunalne naknade. Izdvajamo nekoliko aktivnosti i projekata koje će Općina Kakanj finansirati u 2016.godini.

Nakon što je prošle godine izvršena detaljna rekonstrukcija puta na relaciji od “Pojate” do Karitasa, za ovu godinu je planirana detaljna rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Mehmeda Skopljaka, kroz naselje Albanija, kako bi se riješio problem uskog grla u saobraćaju. Paralelno će se raditi i na izradi idejnog projekta zaobilazne saobraćajnice od Benzinske pumpe” Hifa do mosta za naselje Zgošća. Ovaj  projekat bi rasteretio saobraćaj u naselju Albanija. Planirana je i izrada glavnog projekta saobraćajnice od ulice 7.muslimanske viteške oslobodilačke brigade do mosta kod Benzinske pumpe “Hifa”. Već je urađen idejni projekat za ovu saobraćajnicu koji će biti podloga za glavni projekat. Izgradnjom ovih zaobilaznih saobraćajnica u značajnoj mjeri se bi mogao rasteretiti saobraćaj u gradskoj jezgri i dalje do naselja Zgošća.

Iz sredstava komunalne naknade finansirat će se u ovoj godini i izgradnja trotoara u ulici Zeničkog partizanskog odreda, dionica prema obdaništu.

I ove godina Općina Kakanj će utrošiti blizu pola miliona KM (490.000 KM) za plaćanje utroška električne energije za javnu rasvjetu. Osim toga, za održavanje i modernizaciju javne rasvjete bit će utrošeno 120.000 KM.

Podsjećamo, nakon brojnih rekonstrukcija saobraćajnica, uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u gradskoj jezgri, te izmjena u režimu saobraćaja u nekoliko ulica, sačinjena je, radi lakšeg snalaženja, saobraćajna karta koju možete vidjeti klikom ovdje (Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar