Pjanić izabran u Top 50 najboljih igrača svijeta: Za igrača je najgore kad misli da je dostigao vrhunac

Bh. reprezentativac i zvijezda Rome Miralem Pjanić, koji je izabran za 20 najboljeg igrača svijeta, uvjeren je da njegova ekipa ima kvalitet da u nadolazećoj sezoni bude bolja od Juventusa, aktuelnog prvaka Serie A.

Skinuti Juventus sa trona

“Imamo sve što je potrebno da preskočimo Juventus. Bolji smo nakon što smo ojačali ekipu dovođenjem novih nogometaša. Sa Tottijem, De Rossijem, Strootmanom i novim igračima imamo sve što treba za osvajanje nekog trofeja”, rekao je Pjanić u izjavi za Goal.com.

Veznjak reprezentacije BiH smatra da je u protekloj sezoni pokazao svoje kvalitete, te da mu prija što se našao na Goalovoj listi najvećih 50 igrača za 2013/2014.

“Ovakva priznanja me motiviraju da budem još bolji. Za jednog nogometaša je najgore kada misli da je dostigao vrhunac, jer uvijek može bolje”, rekao je Pjanić.

Prošla sezona u Romi je, kako kaže, samo djelimično zadovoljila njegove ambicije.

“Naš cilj je bio osvajanje Scudetta i sezonu smo dobro počeli, no zatim smo izgubili ritam i Juventus je to iskoristio. Međutim, ove godine ćemo biti još kompetitivniji”, rekao je Pjanić i poručio da će ovo biti godina povratka Rome u Ligu prvaka.

Bh. reprezentativac se osvrnuo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

“Imamo težu grupu nego u kvalifikacijama za SP, ali naša obaveza je da se plasiramo na Euro, kako bismo ispunili još jedan san. Očekivanja su velika, a Belgija će biti glavni konkurent za prvo mjesto. Nećemo podcijeniti ni Wales, Izrael, a posebno Kipar, s kojim otvaramo kvalifikacije, s obzirom na to da znamo koliko su prvi mečevi bitni. Vjerujem da možemo završiti prvi u grupi i na taj način još jednom obradovati navijače naše zemlje, koji će nas, uvjeren sam, na gostovanja pratiti u velikom broju. Već smo navikli na činjenicu da bh. navijači putuju veliki broj kilometara kako bi nas bodrili i prema njima imamo obavezu da igramo još bolje i jače”, kazao je.

Porodica ga promijenila

Pjanić je govorio i o svojoj porodici i sinu Edinu za kojeg je jako vezan.

“To što sam postao otac je jedna od mojih najvećih životnih pobjeda. Sve dođe i prođe, ali porodica zauvijek ostaje i u dobru i u zlu i samo su roditelji iskreni prijatelji”, zaključio je Pjanić

Oslobođenje

Možda vam se svidi

Comments are closed.