Pismo prevarene žene lažljivom mužu: Bio si mi najbolji prijatelj, a sada…

Jedna prevarena žena je odlučila da svom suprugu, koji je prevarom uništio njihov brak dug 28 godina, napiše javno pismo, koje je objavljano na sajtu “Gardijana”. Dirljivo pismo gospođe, koja je odlučila da ostane anonimna, prenosimo u cjelosti.

Jedna prevarena žena je odlučila da svom suprugu, koji je prevarom uništio njihov brak dug 28 godina, napiše javno pismo, koje je objavljano na sajtu “Gardijana”. Dirljivo pismo gospođe, koja je odlučila da ostane anonimna, prenosimo u cjelosti.

” Prošlo je oko 12 nedjelja od kada sam vidjela one užasne poruke, koje su potvrdile moje sumnje da si mi nevjeran. Dvije godine sam se pitala da li me još uvijek voliš, jer se nisam osjećala voljeno, toliko da sam te ponekad i pitala da li me varaš. I osjećala sam da me izbjegavaš. Svaki put bi me uvjerio da me voliš i da nemaš ljubavnicu, zbog čega bih se uvijek osjećala srećno, bar na kratko.

Ipak, imala sam osjećaj da nešto nije u redu, ali zbog toga što si me ti uvjeravao da je sve u redu, počela sam da sunjam u sopstveni razum. Bilo mi je loše, počela sam da dobijam napade panike i anksioznosti. Naša djeca su se pitala zašto tako često izlaziš i ne provodiš vrijeme sa mnom ili sa porodicom. Ali ti si nastavio da budeš sebičan.

U početku si, kada sam ti se suprotstavila sbog poruka onog užasnog dana, tvrdio da se radilo samo o vezi na jednu noć. Iako mi prisan ton u porukama nije odavao utisak veze na jednu noć, kada sam te ponovo pitala, isto si mi rekao.

Organizovao si da odmah sljedećeg dana odemo na savjetovanje za parove. Pet minuta prije nego što je trebalo da počne naša seansa, saopštio si mi užasavajuće vijesti – da si zapravo u ljubavnoj vezi već 18 mjeseci.

Moj svijet se srušio. Bila sam potpuno izbezumljena. Bio si moj čitav svijet – moj prijatelj, moj jedini ljubavnik – i u potpunosti si me iznevjerio i povrijedio me toliko da je to van mog poimanja.

Nedjelju dana kasnije si odlučio da uvrneš nož, i priznao si da afera zapravo traje dvije godine. Potrošio si dio našeg porodičnog novca na ovu ženu, i vodio si je na putovanja preko vikenda. Rekao si mi da si kupovao nekoliko boca vina svaki put kada si se nalazio sa njom, kako si sam rekao, da bi ti pomoglo “da učiniš djelo”, jer je to bio “samo pijani seks”.

Kupio si joj cvijeće, album sa vašim slikama i ogrlicu za rođendan. Vodio si je na nekoliko koncerata, uključujući i “V” festival. Prenoćio si sa njom u hotelu dan nakon Dana zaljubljenih, a to je ujedno bilo i nekoliko dana prije njenog rođendana. A sve to vrijeme si me lagao o tome sa kime se viđaš i šta radiš. Imala sam toliko povjerenja u tebe.

Ta žena je tvoja koleginica sa posla, i očigledno je viđaš svakog dana, iako si rekao da je više “ne viđaš”. Nisam sigurna da mogu da ti vjerujem nakon toliko laži. Nažalost, nikada neći znati da li se i dalje viđate, jer možeš da radiš šta hoćeš sada kada više nisi sa mnom. Tako si me dobro prevario.

Nastavio si da se ophodiš prema meni sa prijezirom. Ne pokazuješ da ti je žao ili da se kaješ zbog onoga što si uradio, i ne pokazuješ nikakve emocije prema meni ili zabrinutost za to kako se osjećam – ponašaš se kao da se ništa nije desilo i ni jednom nisi zaplakao.

Rekao si mi da me ne voliš već duže vrijeme, što me je jako uznemirilo jer ni jednom nisi spomenuo taj problem, pa da možemo da radimo na tome. Bili smo zajedno 28 godina, a to je mnogo uspomena koje si jednostavno odbacio.

Sve je tako bolno. Uništena sam jer si odlučio da je naša veza gotova i što si odlučio da je okončaš na tako užasan način, i što si tu užasnu, bezosjećajnu ženu učinio dijelom našeg braka.

Kažeš da ti je žao, ali to su zaista samo prazne riječi u poređenju sa ogromnim bolom koji si nanio meni i našoj djeci. Izgubila sam muža, i najboljeg prijatelja, i nisam sigurna da ću se ikada oporaviti od tuge koju si mi nanio.

Tvoja žena slomljenog srca.”

Haber/Zena.blic

Možda vam se svidi

Comments are closed.