Pismo ogorčene Sarajke: Širi se nesnosan smrad. Mjesecima ulicom cure fekalije i otpad, a tu su vrtić i škola

Ogorčena čitateljica iz Sarajeva Maida D. odlučila je za javnost podijeliti problem koji muči stanovnike Kranjčevićeve ulice već skoro šest mjeseci, a na koji, od nadležnih službi, uprkos brojnim apelima, nema odgovora, piše DEPO portal.

Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

Već skoro 6 mjeseci svakodnevno prijavljujemo katastrofalno stanje u Kranjčevićevoj ulici i početku Tešanjske ulice, gdje dolazi do curenja fekalija i otpada iz jednog od slivnika.

Drugi građani iz ulice i ja smo prijavljivali situaciju i vodovodu i KJKP rad i jednom prilikom (prije otprilike 2 mjeseca) su došli predstavnici ovih preduzeća i sve što su uradili jeste da su cisternom isprali problematični slivnik.

Na licu mjesta su zaključili da postoji ilegalan priključak u sistemu, ali se od tog dana više niko nije oglasio, niti učinio bilo šta po pitanju rješavanja ovog problema.

Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama. Stanje je zaista katastrofalno, užasan smrad se širi cijelim područjem, te je nemoguće otvarati prozore ili boraviti na terasama i balkonima stambenih i poslovnih objekata u okolini.

U blizini su i vrtić za djecu i srednja škola, kao i ulaz u dva velika naselja. Problem nije samo užasan smrad, već i velika vjerovatnoća od širenja svakojakih bakterija, te ugrožavanja zdravlja i dobrobiti ljudi.

Stanovnicima ovog naselja, zaključuje čitateljica, sad već prijete i epidemije i zaraze, a odgovora još nema…

Možda vam se svidi

Leave A Reply