Pismo čitaoca: "Moj premijeru, ne vodi se tako Vlada … "

Poštovani premijeru i vlado ZDK.(namjerno pišem malim slovom) –  Nisam bio nešto raspoložen za pisanje na ovom lijepom mubarek Bajramu ali nisam mogao „otrpiti“ kad sam vidio prihode u ZE DO kantonu, a koje je na svjetlo dana objavio jedan dnevni list.

Premijeru ZDK-a da vama ne bude teško ja sam za vas sabrao primanja ovi 51 uposlenika koliko sam imao na uvid. Primanja ovih 51 građana je ukupno 2.734.967 KM (nisam sabirao feninge i zato mi oprostite). Ako se uzme da na primanja ide i oko 70 % doprinosa onda ta cifra iznosi 4.649.443,9 KM.

Da ne bi bilo zabune izračunao sam i da ovih 51 građana u prosjeku zarade 4.468,9 KM mjesečno. (što bi rekli u Luksemburgu „I nije nešto“). Nije mi bilo „mrsko“ zaviriti u prošlogodišnji budžet ZE DO kantona pa vidjeh da je isti iznosio  272.330.990 KM. Kako imam nešto škole i od matematike izračunah vam da je samo ovih 51 građanim iz budžeta ZE DO uzeo 1,7 % od ukupnog budžeta.

Nećete se moći opravdati kako od tih 51 građana nema uposlenika Vlade, na čijem ste čelu jer ima i takvih pod redni brojem 14 i 45 ( što i nije neko opravdanje) nego što bi naš narod rekao „ne držanje vode“ nad budžetom tj. nemanja kontrole ko i koliko uzima iz istog.

Da ne bude da samo kritikujem imam i prijedlog tj. dva. Ili predefinišite pojam socijaldemokratije ili idući put kad posegnete za kreditom (da popunite „rupe“ koje prave i ovakvi) pozovite ovih 51 građanina i tražite od njih da Vladi ZE DO kantona daju kredit.

Moj premijeru ne vodi se tako Vlada da se traži gašenje svjetala po institucijama i smanjuje font na aktima kako bi se tobože uštedjelo.

Ako se na takav način pripremate za sljedeće izbore neka vam je Bog na pomoći.

Zeničanin A. I.

zenicablog

Možda vam se svidi

Comments are closed.