Pijan usmrtio biciklistu, sud ga oslobodio: “Udario sam divljač”

0

Direktora županijskih cesta Virovitičko-podravske županije u Hrvatskoj sud je nepravosnažno oslobodio krivnje nakon što je u alkoholizovanom stanju pregazio biciklistu i pobjegao s mjesta nesreće, otkriva “Provjereno”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Usmrtio je biciklistu Damira Jurišića i nije ni prijavio nesreću, tvrdi ekipa “Provjerenog”. Damirova supruga je tražila muža koji je ležao u jarku…

“Cijelu noć nisam spavala. Mislila sam gdje je, čak sam se provozala i po selu da vidim hoću li ga negdje vidjeti. Ujutro kad je svanulo, ponovno sam sjela u auto i ponovno sam ga išla tražiti”, ispričala je za “Provjereno” Damirova supruga Adriana Jurišić.

“Došao je tu kod mene, on i njegova žena. Oni su mi rekli da Damira više nema”, priča pokojnikova supruga, piše “24sata“.

Zadobio je nagnječenje i zgnječenje leđne moždine nakon puknuća drugog pršljena od kojeg je preminuo te brojne druge unutarnje i vanjske povrede.

U policiju prijavio da je udario divljač

Policija je radila očevid, a pronašla je dijelove plastike i bicikla te otkinuti retrovizor. Na mjestu nesreće bili su ‘neki brojevi od auta’, a po tim su brojevima našli čiji je auto i tko je vozio.

“Utvrdilo se da je vozio Bruno Perkec”, kaže Damirova supruga. Perkec je ravnatelj Županijskih cesta Virovitičko-podravske županije. Tijelo je pronađeno u 10 sati, a policija je započela očevid u 11 sati.

U zapisniku očevida državnog odvjetništva stoji da se, dok je trajao očevid, dotični sam javio u postaju prometne policije u Virovitici kako bi prijavio da je sinoć udario divljač na cesti.