Petogodišnjakinja diže tegove i trenira crossfit deset puta sedmično (FOTO)

0

U svijetu crossfita, treninga snage i kondicije, sve je poznatije ime Prisais Brooklyn Townsend. Ova petogodišnjakinja trenira deset puta sedmično te bez problema odradi 60 sklekova i podigne teg težak 30 kilograma.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prvi put u teretanu je došla s deset mjeseci i odradila crossfit trening kopirajući poteze svog oca. Sportski duh koji se tada u njoj probudio, do danas je nije napustio.

“Inspiriše ljude da budu aktivni sa svojom djecom. Pretilost je sve veći problem, a Prisais osnažuje druge jer u njoj vide borbenost i odlučnost”, izjavio je njen tata James Townsend.

Rutina petogodišnje Prisais sastoji se od gimnastike, sklekova, burpeeja i čučnjeva.
“U crossfit sam se zaljubio 2014. Ona je išla sa mnom na treninge i oponašala što radim. Teretana je bila njezino igralište”, prisjetio se James.

Djevojčica ide i u vrtić pa je ponekad teško uklopiti i naporne treninge na koje je roditelji ne prisiljavaju, ali ona ih ona obožava.

“Stvarno se trudi. Pitamo je želi li nastaviti, ali odlučna je. Često je inspiracija i mojim klijentima”, dodaje James koji kćer uči da snaga nije u mišićima, već u inteligenciji, samopouzdanju i odlučnosti.

Iako je porodica naišla i na kritike jer se tako mala djevojčica bavi napornim treninzima, roditelji smatraju da ne griješe.

“Kosti su joj jače. Dugoročno se razvija”, smatra James i dodaje kako misli da je pred njegovom kćeri uspješna gimnastička karijera ako nastavi trenirati.

“Želim joj biti podrška čime god se odluči u životu baviti. Ako kaže da je više ne zanimaju gimnastika i crossfit, to je u redu. Poželi li biti ljekar, ja ću biti ljekar i medicinska sestra i podupirati je”, zaključio je ponosni otac. (index.hr)