Petogodišnja djevojčica zarađuje 18 miliona dolara godišnje na YouTubeu

Anastasijin kanal pokrenuli su njeni roditelji objavivši snimku tretmana nakon što joj je dijagnosticirana cerebralna paraliza. Liječnici su se bojali da djevojčica nikad neće govoriti, ali njeni roditelji nisu gubili nadu pa su videima odlučili pokazati prijateljima i obitelji napredak koji Anastasia ostvaruje, piše Index.

Objavljivali su snimke igre s tatom, mačkom i sličnim djeci zanimljivim sadržajem. Nakon objave snimke izleta u zoološki vrt 2018. godine, koja je pregledana 767 milijuna puta, postala je zvijezda YouTubea.

Anastasia, na internetu poznatija kao “Nastya”, danas ima sedam kanala koji broje 107 milijuna pretplatnika, a od 1. lipnja 2018. do 1. lipnja 2019. zahvaljujući reklamama i sponzoriranom sadržaju zaradila je 18 milijuna dolara, odnosno više od 120 milijuna kuna.

Prilično lijep iznos za jednu petogodišnjakinju, ali ni približan onome koji godišnje uprihodi osmogodišnji Ryan Kaji. On je na prvom mjestu Forbesove liste najbolje plaćenih YouTubera zahvaljujući godišnjoj zaradi koja iznosi vrtoglavih 26 milijuna dolara ili 174 milijuna kuna.

Kaji se proslavio raspakiravanjem darova pred kamerama. Kanal naziva Ryan ToysReview je pokrenuo 2015. godine, a nedavno ga je preimenovao u Ryan’s World te ima 23 milijuna pretplatnika.

Uspjeh ovih klinaca s godinama bi mogao donositi manji prihod. Naime, YouTube trenutno surađuje sa Saveznom trgovinskom komisijom SAD-a (FTD) kako bi se ograničio prihod na kanalima za djecu. Prema FTC-ju, ti kanali potencijalno krše zakon o privatnosti na internetu.

Prihode će umanjiti i odluka YouTubea, koja se odnosi na zabranu oglasa koji ciljaju dječji sadržaj. Tako će osjetan gubitak prihoda pogoditi i Radzinskaya i Ryana čiji roditelji vode parnicu zbog toga što neki njegovi zapisi uključuju plaćene proizvode, a to nije jasno naznačeno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply