Pet zlatnih medalja za Nur u Tešnju

0

Tešanj je u subotu  bio domaćin međunarodnog taekwondo turnira, za sve uzrasne kategorije vrtićanaca, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Na taekwondo turniru nastupilo je 20 klubova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Osam kakanjskih takmičara iz taekwondo kluba NUR nastupilo je na turniru osvojivši osam medalja, od toga pet zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Zlatnim medaljama su se okitili: Anes Kovač, Adna Berbić, Ismir Kovač, Đena Delić i Emina Mandžuka. Srebrene medalje su osvojile Džejna Puščul i Kanita Alajbegović. Dok se bronzanom medaljom okitio Anes Ćosić.

Nakon završetka turnira, članica kakanjskog Taekwondo kluba Nur, Adna Berbić je proglašena za najbolju mlađu kadetkinju, a za najbolju vrtićanku na turniru izabrana je Đena Delić,koje su nagrađene peharima.

Na kraju turnira vrtićanke Nur-a u ukupnom plasmanu zauzele su 2. mjesto, osvojivši i pehar. Takmičare je predvodio trener Haris Mušija, dok je na turniru sudila Sumeja Fejzić.

U narednom periodu Nur očekuju mnoge aktivnosti, polaganje viših učeničkih pojaseva, nakon toga međunarodni turnir u Bugojnu, te pripreme i odlazak na međunarodne turnire u inostranstvu.