Pet dokaza da je vaša veza stabilna

Nakon određenog, dužeg, vremenskog perioda, uglavnom ste sigurni da vam je veza stabilna, jer da nije tako, vjerovatno ne biste bili toliko dugo zajedno. Mi vam donosimo 5 dokaza, na osnovu kojih ćete sa sigurnošću zaključiti da li je vaša veza stabilna i da li vrijeme provodite upravo sa svojom srodnom dušom!

1. Često obradujete jedno drugo sitnicama

Te sitnice ne moraju nužno biti pokloni. Dovoljna je slatka porukica na jastuku ili pripremljen omiljeni doručak. Važno je da osjetite da vaš partner misli na vas i da mu je stalo do vašeg osmjeha.

2. Prija vam blizina voljene osobe

Uživate da partnera držite za ruku, da se probudite u njegovom zagrljaju, da ga makar i slučajno dodirnete. Ako primjećujete slične signale i sa njegove strane, znači da uživate u razmjeni nježnosti i da je vaša ljubav iskrena.

3. Dijelite smisao za humor

Humor je jedan od presudnih činilaca za dobru i uspješnu vezu. Osobe koje dijele smisao za humor dokazano imaju puno više šanse za dugu i srećnu vezu, nego one koje se po tom pitanju razilaze. Ako imate zajedničke šale i ako primjećujete da poprimate neverbalni govor vašeg partnera,vaša veza je na odličnom putu.

4. Dijelite interesovanja

Ovo je znak da vam je zaista stalo. Svi imamo neke hobije koji su nam omiljena razonoda u slobodno vrijeme. Prirodno je i normalno da vašeg partnera ne zanima šminka i tretmani ljepote koliko zanimaju vas, a ni vas fudbal, ali ukoliko oboje pokazujete barem male znake interesovanja za zanimanja onog drugog, znači da vam je stvarno stalo.

5. Povjerenje

Važno je razgovarati i međusobno se saslušati. Ako ste već u nekoj ozbiljnijoj fazi veze, razgovor o budućnosti je neophodan. Bitno je uskladiti želje i dalje ciljeve, kako bi veza nastavila da se razvija bez većih i pogubnih prepreka. Za sve ovo, ključno je povjerenje, koje je sam osnov stabilne i duge veze! (lepotaizdravlje.rs)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar