Peović objasnila zašto nije pružila ruku Kolindi: Ona je zaštitinica kriminalaca i ratnih zločinaca

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Katarina Peović poručila je aktuelnoj predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović da je kućni odgoj “ne rukovati se zaštitnicima kriminala i ratnih zločinaca”.

Međutim, to je stvar nedostatka kućnog odgoja. Mi se borimo u političkoj areni, moramo se boriti argumentima, a ne nekim stavovima kojima se želi poniziti suparnik – rekla je Grabar – Kitarović.

Peović joj je na to odgovorila na Twittwru:

Navela je da je KGK za zasluge u ratu odlikovala Tanju Belobrajdić protiv koje je podnijeta krivična prijava sa svjedočenjem 24 zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru Lora u Splitu.

Zatim je, kako navodi, odbila da oduzme odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, medu kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordic osudeni za ratne zločine. Predsjednica je, ističe, aplaudirala Mađarskoj po pitanju izbjegličke krize, pozivala vojsku na granicama, izjavljivala da izbeglice nanose štetu hrvatskom turizmu, ona podstiče nezakonito postupanje policije prema imigrantima.

Peović je navela i da je predsjednica pomilovala osuđene za privredni kriminal, podsticala militarizaciju društva i zagovarala izdašno finansiranje vojske, kupovinu oružja, skupih vojnih aviona, jačala ulogu Republike Hrvatske u NATO, te podsticala na izdašnije finansiranje vojnih misija, prenosi “Hayat“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply