Pendeš zabranila počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti

Nije samo skandalozno da Ministrica odbrane BiH, Marina Pendeš, u posljednji čas, danas, dva dana pred tradicionalno narodno okupljanje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu, zaustavi planirano i pripremljeno angažovanje počasne jedinice i vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ovoj narodnoj manifestaciji.

Prošlogodišnja masovnost ovog skupa, u čijem održavanju i nacionalnom dostojanstvu su dali doprinos pripadnici Oružanih snaga na isti i ove godine očekivani način, i po identičnoj proceduri, ovim neće biti umanjena. Niti zaustavljena narodna volja u očuvanju tradicije i privrženosti najboljim vrijednostima naše Države i kulture zajedničkog života koja se tako snažno iskazala i iskazaće i ove godine.

I ovaj incident treba biti prilog okupljanju svih građana i državotvornih političkih snaga na jačanju državotvorne svijesti i politike, pa i kod konstituisanja vlasti, prenosi Slobodnabosna.

Pozivamo sve ljude Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u nedjelju, 25. novembra na Bobovcu, i na drugi način, i iskažu odlučnost u očuvanju digniteta građana i naše Domovine, navodi se u saopćenju Organizacionog odbora narodnog okupljanja povodom incidenta u obilježavanju Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply