Pedofil iz Banje Luke nakon saslušanja pušten na slobodu

Banjalučanin Mirko Blagojević (49), uposlenik Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), koji je uhapšen juče pod sumnjom da je počinio krivično djelo zadovoljavanje polnih strasti pred drugom osobom, danas je nakon saslušanja u banjalučkom Okružnom tužilaštvu pušten da se brani sa slobode, potvrdila je za “Dnevni avaz” portparol ove pravosudne isntitucije Maja Đaković – Vidović.

Ona je istakla da je takvu odluku donio nadležni postupajući tužilac s obzirom da nije ostvaren ni jedan od uslova na osnovu kojih bi bio zatražen pritvor protiv Blagojevića.

Njega je juče uhapsila banjalučka policija dan nakon što su mediji prenijeli njegovo dopisivanje sa profilom 14-godišnje djevojčice, iza kojeg se nalazio novinar banjalučkih novina PressRS. Tokom dopisvanja na razne načine “djevojčica” je ubjeđivana da pristane na seks.

Dopisivanje je obilovalo raznim perverznim porukama, kroz ubjeđivanje da razlika u godinama nema nikakve veze.

Tokom pretresa njegove kancelarije, kuće i automobila pronađena su razna seksualna pomagala i rekviziti, kao i računarska oprema koji su izuzeti i upućeni na vještačenje, rekli su u CJB Banja Luka za “Avaz“ neposredno nakon hapšenja.

U Tužilaštvu su potvrdili da će protiv Blagojevića biti pokrenut prekršajni postupak zbog pištolja koji je policija pronašla u njegovoj kući tokom pretresa.

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.