U utorak, 19. maja 2015. godine, prilikom inspekcijskog pregleda u Ulici 311. lahke brigade gdje je zabilježena bespravna prodaja cipela i patika na bespravno postavljenim štandovima na prostoru namijenjenom za kretanje pješaka, te predmeta od bakra koji su bili poredani po trotoaru, što je ometalo kretanje pješaka i motornih vozila, općinska inspektorica je verbalno napadnuta od strane pedesetak osoba koje su vikale, vrijeđale i prijetile službenom licu, a obzirom da se radilo o pripadnicima romskog naroda pozivali su se na ugroženost nacionalne manjine. Ubrzo su na lice mjesta stigli policijski službenici u dva službena policijska vozila. Po dolasku policije uklonjeni su štandovi, a neki od izgrednika su pobjegli isturivši žene i djecu.

Ubrzo nakon toga u Policijskoj stanici Kakanj je izvršena identifikacija osoba koje su verbalno napale inspektoricu. Protiv ovih lica bit će podnesene prekršajne prijave.

Općina Kakanj je odlučna da uspostavi red u svim segmentima života i rada koji su u nadležnosti lokalnog nivoa vlasti, a napadnutoj inspektorici upućujemo izraze podrške. Napad na službeno lice je napad na sve savjesne i odgovorne građane Kaknja i zato tražimo od nadležnih organa da se ovakvi slučajevi oštro sankcionišu. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj