PDA Kakanj: Želimo da budemo dio vlasti radi boljeg života naše djece

Povjereništvo Asocijacije žena PDA Tuzlanskog kantona u petak je posjetilo općinu Kakanj gdje su sa tamošnjom Asocijacijom žena, članicama i simpatizerkama ove stranke održale tribinu na teme „Žena i zdravlje“ i „Uloga žene u javnom i političkom životu“.

Munevera Bećarević, predsjednica AŽ PDA TK, istakla je da se tribinom želi animirati i politički aktivirati što više žena, te da je PDA pokret istih šansi za sve, koji za cilj ima jačanje lokalnih zajednica i općina.

PDA je novi pokret, stranka koja u državi BiH ima najjaču asocijaciju žena. Žene su ciljna grupa prema kojoj će PDA u narednom periodu biti usmjeren. Cilj nam je da se što više žena priključi, da svaka u svom domenu, u okviru svoje profesije i svojih mogućnosti i kroz angažman u stranci i na sljedećim izborima da doprinos kako bismo napravili bolje mjesto za življenje, kazala je Bećarević.

Predsjednica kakanjske Asocijacije žena Mubera Kubat ovom je prilikom upoznala prisutne da se PDA priključio veliki broj žena iz raznih segmenata života.

Mi ne rušimo nikakavu vlast, mi želimo da budemo dio vlasti, da participiramo radi boljeg života, prvenstveno naše djece, pa onda i nas samih, poručila je Kubat.

Tribini su prisustvovali i Emin Haračić, predsjednik Povjereništva Općinskog odbora PDA Kakanj, zatim Munevera Sinanović, predsjednica AŽ KO PDA ZDK, te poslanice Skupštine TK i predsjednice AŽ ove stranke s područja TK.

(PDA BiH)

Možda vam se svidi

Leave A Reply