PayPal kupio Xoom

PayPal je nedavno objavio kako je kupio Xoom, kompaniju za digitalni transfer novca, sa ciljem da uđu na tržište internacionalnog slanja novčanih pošiljki.

“Primarno baziran na kešu, ovaj sistem za slanje novca u inostranstvo može biti nesiguran i skup, ali i oduzeti puno vremena. Ne postoji personalnije iskustvo slanja vašeg teško zarađenog novca ljudima koje volite. PayPal je uzbuđen što za svoje korisnike može pojednostaviti internacionalno slanje novčanih pošiljki i povećati sigurnost i pristupačnost cijelog sistema,” izjavio je Dan Schulman iz PayPala.

Xoom već ima 1,3 miliona aktivnih korisnika, koji iz Sjedinjenih Američkih Država šalju novac i plaćaju račune za svoje prijatelje i članove porodice u 37 zemalja širom svijeta, a u proteklih godinu dana su omogućili internacionalni prenos novca u ukupnoj vrijednosti od skoro 7 milijardi dolara.

Xoom svojim korisnicima nudi sistem za slanje novca putem kompjutera, telefona i tableta, a iz PayPala tvrde kako će više od 300 zaposlenika kompanije ostati zaposleni i nakon finaliziranja kupovine, koje se očekuje u četvrtom kvartalu ove godine. I ne samo to – Xoom će nakon kupovine nastaviti da radi kao poseban servis unutar PayPala.

“Ovo partnerstvo će biti od velikog značaja i za PayPal i za Xoom. PayPalu kupovina Xooma omogućava da ponudi veći broj servisa globalnoj zajednici korisnika, ali i da se prošire na ključna internacionalna tržišta, uključujući Meksiko, Indiju, Filipine, Kinu i Brazil. Xoomu će pridruživanje PayPalu omogućiti da ubrzaju svoje širenje na nova tržišta i da ubrzaju načine na koji inoviraju,” dodao je Schulman.

(INFO.BA)

Comments are closed.