Pape želi spektakl, ali i dobar rezultat

Ne možete ni zamisliti kako izgleda kada igra Meksiko. Vjerujte, bit će ludo.

Ovim riječima su nam organizatori prijateljske utakmice najavili spektakl koji nas čeka u noći s utorka na srijede (3.30 sati), u kojem će naša nogometna reprezentacija, u drugoj pripremnoj utakmici za vrijeme boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, igrati protiv Meksika.

Grandiozni stadion „Soldžer Fild”, inače dom NFL ekipe Čikago Bers, prima nešto više od 60.000 navijača, a ako se obistine najave organizatora, velika većina otpast će na Meksikance.

Najbolji tim

Naših navijača se očekuje mnogo manje, ali, u svakom slučaju, bit će bolje nego u Sent Luisu, kada je pobjedu našeg tima nad Obalom Slonovače (2:1) gledalo svega 14.000 navijača.

– Moja želja je da bude spektakl, da ne bude kartona i povreda. I da se dobro odigra – kaže u najavi utakmice selektor reprezentacije BiH Safet Sušić.

Hoćemo li nastaviti isprobavati formaciju 4-5-1 s dva bočna igrača koja se pridodaju napadu ili ćemo probati nešto drugo? Ko će igrati protiv Meksika? Na ova pitanja selektor ne želi ponuditi konkretan odgovor.

– Ono što je sigurno je da će igrati naša najbolja postava, 11 najboljih koje imamo. Mada mnogi misle da sam eksperimentirao protiv Obale Slonovače, i tada sam na teren poslao one koji su u tom trenutku bili najbolji, uzimajući u obzir povrijeđene igrače. I niko nije podbacio. Tako ću uraditi i sada. Sastavit ću ekipu za koju mislim da može ostvariti dobar rezultat – kaže Pape.

Bičakčić ozdravio

Nastupa će biti pošteđen samo Ermin Bičakčić. Mada je počeo raditi s loptom i normalno odradio trening s ostalim igračima, Sušić ga neće bacati u vatru i riskirati da se ponovo ozlijedi, već će ga čuvati za Brazil.

A od ostalih Sušić očekuje da ponove igru iz Sent Luisa.

– Ovo jeste prijateljska utakmica, ali mi je važno da se fudbaleri ponašaju kao prije nekoliko dana i da ponove stav koji su imali protiv Obale Slonovače. Ne bih volio da pokvarimo dobar dojam koji smo tada ostavili. I vjerujem da će tako biti, jer igračima je ovo praktično posljednji filter. I oni su svjesni da svi koji odigraju dobro imaju veliku šansu da budu u timu za Argentinu – rekao je Sušić.

Oba puta izgubili

Tehnički potkovani i brzi, Meksikanci su jedna od onih selekcija za koje do sada nismo imali rješenje. U oba dosadašnja susreta s njima smo gubili. Prije tri godine u Atlanti dobili su nas 2:0, a prije dvije u Čikagu poraženi smo 1:2.

“Zmajevi” na hokeju 

Begović, Mujdža i Medunjanin u “United centru“

Zar bi ijedna utakmica hokeja, naročito odlučujuća sedma za ulazak u finale NHL lige, mogla proteći bez Asmira Begovića. Nakon treninga, naš reprezentativni golman je u pratnji Harisa Medunjanina i Mensura Mujdže u „United centru“ u Čikagu pratio duel Blekhoksa i Los Anđeles kingsa.

Begović je poznat kao veliki ljubitelj hokeja, ali i košarke, što nije nimalo čudno s obzirom na to da je odrastao u Kanadi.

Možda vam se svidi

Comments are closed.