“Pale” se meteoalarmi u regionu, stižu vrućine, a sa njima i nevrijeme

Žuti meteoalarm upaljen je danas i sutra za područje cijele BiH

Meteoalarmov crveni alarm upaljen je danas na području cijele hrvatske jadranske obale, od Istre do krajnjeg juga kao i za Dalmatinsku zagoru. Prema karti Meteoalarma, upravo je hrvatski dio Jadrana danas najopasnije mjesto u Evropi, jer je crveni meteoalarm samo tu upaljen, prenio je Index.hr.

Meteoalarmov crveni alarm upaljen je danas na području cijele hrvatske jadranske obale, od Istre do krajnjeg juga kao i za Dalmatinsku zagoru.

Prema karti Meteoalarma, upravo je hrvatski dio Jadrana danas najopasnije mjesto u Evropi, jer je crveni meteoalarm samo tu upaljen, prenio je Index.hr. Prema najavi meteorologa, temperature će tokom dana ići i do 35 stepeni Celzijusovih.

U Dalmaciji se i sutra očekuju temperature slične današnjim.

U isto vrijeme u BiH je danas i sutra na snazi žuti meteoalarm sa upozorenjem na grmljavinsko nevrijeme. I u susjednoj Srbiji je upaljen žuti meteoalarm.

Žuti meteoalram se pali kada vrijeme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Sutra će u BiH biti malo do umjereno oblačno i sunčano, a popodne uz razvoj oblaka nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Ujutro pretežno sunčano uz lokalno malu, ponegdje na istoku i umjerenu oblačnost. Tokom dana umjeren i pojačan razvoj oblačnosti donosi povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, najprije na istoku, a kasnije popodne i u većini krajeva. Vjetar slab, sjeverni i sjeverozapadni. Minimalna temperatura vazduha od 16°C do 22°C, na jugu oko 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 31°C, na jugu i krajnjem sjeveroistoku do 35°C.

Prognoza vremena za naredna tri dana

U četvrtak ujutro malo i umjereno oblačno, a na sjeveru uz rijeku Savu uz oblačnije vrijeme moguć pokoji pljuak sa grmljavinom. Tokom dana u Hercegovini i na jugozapadu zemlje sunčanije i toplije u ostalim krajevima umjereno, ponegdje i pretežno oblačno i nestabilno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove sa grmljavinom, češćim u istočnim krajevima. Minimalna temperatura vazduha od 16°C do 22°C, na jugu do 25°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 31°C, na jugu do 35°C.

U petak ujutro na jugu sunčano u ostalim krajevima umjereno, a na sjeveru pretežno oblačno ponegdje sa kišom ili pljuskom. Tokom dana promjenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimično uz kišu i pljusak sa grmljavinom, dok će na jugozapadu i jugu biti sunčanije. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 32°C, na jugu i sjeveroistoku do 34°C.

U subotu ujutro pretežno vedro i sunčano. Tokom dana stabilnije vrijeme i pretežno sunčano uz lokalno malu oblačnost. Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, na jugu do 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 33°C, na jugu do 35°C.

Možda vam se svidi

Leave A Reply