Pala i ostala zarobljena na šinama: Rastavljali su tramvaj

Nakon što ju je udario, žena je ostala ležati duboko pod tramvajem. Kada je došla Hitna pomoć, micala je rukama, a oni su joj davali infuziju, ispričao je čitatelj za 24sata.hr. Na raskrižju Svetog Duha i Ilice zatekao se u utorak u 12.18 sati, neposredno nakon što je tramvaj broj 6 na putu od Črnomerca prema Trgu bana Jelačića naletio na ženu (66). Ona je ostala zarobljena pod tramvajem.

Iako se isprva mislilo da će je moći izvući tek uz pomoć dizalice, na kolnik su je ipak uspjeli iščupati vatrogasci. Pod tramvaj su stavili zračne jastuke koji služe za dizanje teškog tereta. Kako bi došli do nje, čak su morali rastaviti neke dijelove tramvaja. Gospođa im od šoka nije ništa mogla reći, a iz glave je, doznajemo, obilno krvarila. S višestrukim povredama i u jako teškom stanju Hitna pomoć prebacila ju je u KBC Sestara milosrdnica.

Odmah po primitku stradalu gospođu prebacili su na odjel intenzivne njege gdje liječnici obavljaju opsežne pretrage i saniraju joj povrede dok se nesretna žena bori za život. Neslužbeno smo doznali da je vozač prije naleta na nju zvonio i kočio te poduzeo sve radnje da je upozori i zaštiti, no žena ni na jedno upozorenje nije reagirala. Zbog naglog kočenja putnica (78) u “šestici” također je lakše povrijeđena pri padu i zbrinuta je u istoj bolnici.

Padove pod tramvaj rijetki prežive
Naleti tramvaja na pješake nisu rijetki, no rijetki su oni koji nalet prežive. U septembru 2007. tramvaj broj 11 na Ilici je naletio na djevojku (20) koja je pod njim ostala prikliještena. Izvučena je tek dizalicom ZET-a te je s teškim povredama u predjelu kuka prevezena u Traumatološku bolnicu, prenosi 24sata.hr.

Možda vam se svidi

Leave A Reply