Ovu su reoprezentativci koji će igrati protiv Lihtenštajna i Kipra

Selektor Fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije objavio je spisak reprezentativaca koje će pozvati za utakmice protiv Lihtenštajna i Kipra

Na spisku su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sead Kolašinac, Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

Obrazlažući spisak igrača koje je pozvao Pape je rekao da su Gojko Cimirot i Zakarić u ovom trenutku zaslužili više od ostalih igrača iz Premijer lige da dobiju poziv, te da su prioritet imali igrači koji su igrali za mladu reprezentaciju.

Pape je istakao kako se dvoumio između golmana Dujkovića iz Zrinjskog i Bandovića iz FK Sarajevo kojeg je sinoć gledao na utakmici protiv Borussije na Koševu.

“Treba imati i sreće kad selektor gleda utakmicu”, rekao je Pape pojašnjavajući zašto je dao prednost Dujkovći iz aktuelnog šampiona Zrinjskog u odnosu na Bandovića.

Kada je riječ o Sanjinu Prciću, Sušić je rekao kako je on prešao u drugi klub i da je sada najavažnije da igra.

Možda vam se svidi

Comments are closed.