Ovu fotografiju učionice u bh. školi nećete vidjeti na predizbornim plakatima

Profesorica Sedija Midžić objavila je apel na Facebooku postavivši pitanje “Ima li iko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju?”.

Profesorica iz Druge srednje škole u Cazinu objavila je fotografiju učionice u kojoj provodi sedam sati sa svojim učenicima. Učionica je veoma lošem stanju, nema prozora, na vratima nema brave, zidovi i pod su oronuli, a takav prizor nećete vidjeti na predizbornim plakatima stranaka.

Profesorica je objavila apel na Facebooku postavivši pitanje “Ima li iko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju?”, prenosi Klix.ba.

“Ja sam danas sa svojim učenicima provela sedam sati u učionici koja nikako nema prozore. U učionici koja nema bravu na vratima. Neka je sramota društvo koje toleriše toliko degradiranje prosvjetnog radnika. Ja znam da će me ovaj post koštati mobinga, ali kao profesor koji je u redovnom postupku školovanja proveo 18 godina i 14 godina u učionici s djecom, ne mogu dozvoliti da mi se vrijeđa inteligencija i da se degradira moja ljudskost i osnovno ljudsko pravo mojih đaka. U ratu smo imali prozore i vrata s bravama”, napisala je profesorica.

Foto: Facebook

Post je izazvao veliku raspravu, a građani ne mogu vjerovati da se učenici školuju u ovakvim prostorijama koje nisu primjerene ni skladištu.

Inače u školi imaju tri smjera: Građevinarstvo i geodezija, Ekonomija, pravo i trgovina te Ugostiteljstvo i turizam, ali učionice uopće nisu opremljene za praktičnu nastavu. Ova učionica nema ni dnevno svjetlo.

Možda vam se svidi

avatar