Ovo su najnoviji simptomi korona virusa!Odmah obratite pažnju!

Korona je pokazala da ne znamo nista o njoj pa pripazite na ove simptome dobro.

Ono što je on primijetio kod pacijenta u kovid ambulanti u domu zdravlja na Paliluli, potvrđuje se i na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ono što je on primijetio kod pacijenta u kovid ambulanti u domu zdravlja na Paliluli, potvrđuje se i na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Na tom sajtu kažu da su osnovni simptomi ove bolesti slični gripu i da su to u osnovi temperatura, suh kašalj, otežano disanje, bol u mišićima i umor. Kasnije je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pridodao i simptome poput glavobolje, gubitka čula ukusa i mirisa kao i bolove u grlu.

Oni napominju i da su to simptomi koji se najčešće javljaju, ali ponekad ih ne mora ni biti.

Tako simptomi mogu biti drhtavica uz suh kašalj ili otežano disanje.

GZJZ kao i doktor Stojanović napominju da simptom može biti i dijareja.

Takođe, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su takozvani simptomi alergije – zapušen nos ili konstantno curenje nosa, mučnina i dijareja tri nova simptoma korone virusa.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napominje da će nastaviti sa dopunjavanjem liste kako se istraživanje o virusu bude razvijalo.

Razvijanje simptoma i klinička slika obolelih zavisi od prethodnog zdravstvenog stanja pacijenta. Hronični bolesnici, naročito oni koji imaju srčane probleme, dijabetes ili probleme sa plućima su rizičniji nego ostali.

Težina simptoma zavisi od starosti pacijenta i imuniteta. Prvi znaci infekcije pojavljuju su u vremenskom procjepu od dva do 14 dana nakon infekcije virusom,prenosi Novi.

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply