Ovo su najbolja ulja za lice za svaki tip kože

Čini se kako su ulja za lice sve popularnija iz dana u dan. Ipak, iako je ponuda sve veća, ono što je teško je zaključiti je koje je ulje za lice najbolje za vas i vašu kožu.

Stoga vam donosimo vodič koji će vam pomoći da procijenite koje je ulje najbolje za vas, ovisno o vašem tipu kože.

Masna koža

Možda će vam biti čudno da na masnu kožu stavljate ulje, ali ulje će vam pomoći da se riješite viška masnoće s lica kao i da je stabilizirate i smanjite proizvodnju sebuma.

Pokušajte ulje staviti na lice preko noći, ali uvijek kao zadnji korak u njezi lica, jer ni jedan drugi proizvod ne može probiti barijere koje stvara ulje na vašem licu. Tako ćete pomoći svojoj koži, a nećete se sjajiti preko dana.

Najbolje za ovakvu kožu odgovara ulje jojobe i ulje od sjemenki grožđa.

Suha koža

Ako pak imate suhu kožu, možda ćete pomisliti da možete koristiti bilo koje ulje Ipak, stvari nisu toliko jednostavne jer su neka ulja lakša a neka teža od ostalih,. Suha koža traži bogatije i punije ulje u kojemu ima puno masnih kiselina koje pomaži koži, njeguju je i smanjuju iritaciju od suhoće.

Najbolje je da na kožu najprije stavite serum ili losion a onda ulje. Za ovaj tip kože najbolje će biti ulje badema ili ulje marule.

Problemi s bubuljicama

Ako imate problema s bubuljicama ili aknama vjerovatno koristite proizvode koji s vaše kože uklanjaju njezina prirodna ulja. Kada koža stoga postane presuha ona može postati upaljena, proizvoditi previše sebuma i posljedično proizvesti previše bubuljica.

Postoji ulje za lice koje je sigurno za korištenje i ako imate akne, a koje će njegovati vašu kožu.

Radi se o ulju nara, odnosno šipka.

Mješovita koža

Ako imate mješovitu kožu najbolje je da koristite bazična ulja s kojima se nećete morati brinuti o tome hoće li vam se začepiti pore, hoće li doći do iritacija i slično.

Za to je najbolje arganovo ulje i ulja obogaćeno retinolom.

Ulja obogaćena retinolom će vam pomoći da se očisti ten, hidrira koža i smanje prištići, a pritom vam neće iritirati lice.

Osjetljiva koža

Ako imate osjetljivu kožu trebate ulje koje će biti jako lagano, bez imalo esencijalnih ulja poput lavande ili ruže što bi iziritiralo vašu kožu.

Za to su najbolje ulje moringe i ulje na bazi aloa vere, piše Marie Claire. (index.hr)

Možda vam se svidi

Leave A Reply