Ovo odluka će izazvati bijes građana: Advokat Feraget otkrio šta čeka Davora Dragičevića

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, koji je jutros uhapšen, rekao je kako ima informacije da će Okružno tužilaštvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana.

– Policija ga može zadržati 24 sata i mislim da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Nakon toga će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka – rekao je Feraget.

Dodaje kako se Davor dobro osjeća.

– Ja sam mu već rekao da sam sutra u Banjoj Luci. Dobro se osjeća, a meni je drago što se nije puno uzbudio. Bio je spreman. Ovo je stresna situacija kako za njega i njegovu porodicu, tako i za kompletnu javnost u BiH. Ovo je jedna konfuzija, jer očigledno postoje ljudi koji čitaju zakone, ali ga ne razumiju. Davor Dragičević protestuje zato što nisu otkrivene ubice njegovog sina. Jasno je ko su ubice – rekao je Feraget za BHT i dodao kako je Davor uhapšen pod optužbom za ugrožavanje bezbjednosti.

Feraget ističe kako elemenata za ovo krivično djelo nema, te da postoje informacije da u akciji učestvuju i specijalci koji nisu iz MUP RS. Navodi da policijske stanice Centar i Lauš nisu uhapsile Davora Dragičevića. Dodao je i kako nije jasno zašto je uhapšen Davor, ali da vjeruje da je razlog uklanjanje spomenika Davidu Dragičeviću s Trga Krajine.

– Mislim da se šalje jedna ružna poruka. Zakon se primjenjuje selektivno. Apelujem na razum i vjerujem da imamo snage da shvatimo da smo svi potpuno jednaki pred zakonom. Došlo je vrijeme da smo svi jednaki pred zakonom. Ovdje postoje organizirane grupe u kojima su pojedini policajci i tužioci koji ne žele da provode zakone i istragu – rekao je Feraget.

Možda vam se svidi

Leave A Reply