Ovo je posljednji prizor iz malezijskog aviona koji je pao na dno mora

Fotografija koju je uslikao putnik srušenog leta QZ8501 malezijske kompanije AirAsia dok je avion na pisti čekao polijetanje pružila je svijetu pogled u posljednjih 60-ak minuta u životima sada preminulih putnika.

Selfie koji je uslikao 23-godišnji Hendra Gunawan Syawal prikazuje njega kako se smiješi s nekolicinom prijatelja prije nego se avion iz Surabaje u Indoneziji zaputio prema Singapuru, ali se u još službeno nerazjašnjenim okolnostima, vjerojatno zbog vremenskih uvjeta, srušio u Javansko more.

Hendra je krenuo na novogodišnje praznike u Singapur s prijateljima koji su u avionu sjedili jedan do drugog. Fotografiju su proslijedili drugom prijatelju prije polijetanja, a sada je ostala zabilježena kao posljednja snimljena na kobnom letu.

Foto: AFP

Foto: AFP

Njegova sestra Yunita Syawal kazala je da se bojala da je njezin brat u avionu, nakon što su joj proslijedili selfie.

– Uvijek bi mi rekao ako putuje bilo gdje. No, najčudnija stvar je bila ta što smo razgovarali noć prije i nije mi spomenuo ni riječ o tome da ide u Singapur – kazala je za AFP.

Istražiteljski tim dosad je izvukao 37 tijela iz olupine na dnu oceana.

Ranije danas kći pilota pojavila se na indonezijskoj nacionalnoj televizijskoj postaji TV One kako bi obranila svog oca.

– On je samo žrtva. Još ga nisu pronašli, a moja ga obitelj oplakuje – kazala je, te na društvenim medijima objavila fotografiju sebe s ocem.

 

Izvor:Jutarnji.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.