Ovo je mlin u kojem se skrivao bjegunac Sejfović

Nakon osmodnevnog bjekstva iz KPZ Sarajevo, danas je na području Zeničko-dobojskog kantona, u selu Buci kraj Visokog, uhvaćen Amel Sejfović.

Kako saznaje Avaz.ba, Sejfovića je jutros uočio mještanin sela Buci kako izlazi iz napuštenog mlina nakon čega je o tome obavijestio policiju.

Brzom reakcijom policije, Sejfović je odmah lociran. Ugledavši da mu se približava policja, dao se u bijeg preko rijeke Fojnice gdje je i savladan.

Napušteni mlin u kojem se krio Sejfović, Foto: Dnevni avaz

Tokom hapšenja, pružajući otpor, povrijedio je dvojicu policajaca. On je danas prebačen u MUP KS, odakle je prema nezvaničnim informacijama prevezen u sarajevsku bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći, a nakon čega je vraćen u KPZ Sarajevo odakle je i pobjegao.

Podsjećamo, u nedjelju u 14.30 sati MUP KS dobio je dojavu da je pritvorenik Amel Sejfović pobjegao iz sarajevskog zatvora. Sejfovića je, nakon što je pucao po zatvoru i uspio pobjeći, ispred zgrade KPZ-a na ulici čekao ga je saučesnik u bjekstvu na motoru, odakle su se uputili prema naselju Ciglane, gdje je motor pronađen. Sejfovića je čekao Dževad H. koji ga je Audijem 3 vozio jedan dio puta, a potom je sjeo u Golfa 5 kojim je upravljao Mirza F., koji ga je prevezao u Visoko, piše Avaz.

Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona. Osim pomenutog dvojca, uhapšeni su i pritvoreni i Amir I., te zatvorski stražari Nikola S. i Armin D., osumnjičeni za krivično djelo protuzakonito oslobađanje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor M., osumnjičen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. Sarajevska policija uhapsila je i Sanjina B. koji je Sejfoviću osiguravao logistiku i hranu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply