Ovaj snimak vraća vjeru: Nepoznati mladić beskućniku koji se tresao od hladnoće dao majicu i kapu!

Snimka dirljive scene iz podzemne željeznice osvanula je proteklog vikenda na Facebook grupi `New Yorkers`. Naime, Lazaro Nolasco (21) svjedočio je trenutku kada je jedan putnik pomogao beskućniku dok su temperature vani pale na minus sedam.

Mobitelom je snimio muškarca bez majice kako sjedi sam u vlaku za Brooklyn, vidljivo se trese od hladnoće, a drugi putnik mu prilazi i daje mu majicu koju je nosio. Dobra duša poznat samo kao Jay skinuo je svoju majicu i ostao samo u potkošulji, a onda je pomogao muškarcu da se obuče. Potom je otišao do svog mjesta pa se vratio s kapom u rukama koju mu je stavio na glavu.

– U vozu smo bili samo mi – kazao je Nolasco za NY Daily News.

– Čovjek nije imao majicu i njegovo tijelo izgledalo je bolesno. Nolasco je kazao kako je Jay pitao stranca želi li ići u bolnicu, na što je on potvrdno odgovorio. Mladić je dodao kako ne zna što se dogodilo s dvojicom muškaraca nakon što je izašao iz voza.

Njegov video pregledan je više od 14 miliona puta otkako ga je stavio na Facebook. Neki od komentara ispod pomenutog videa su bili:

– Poštovanje od sveg srca, Bog će ti dati sve dobro u životu.
– Uljepšao si mi dan. Mnogo sam sretan kada vidim ovakve stvari.
– Svaka čast ovom mladiću. Ovo vraća vjeru u ljude

Možda vam se svidi

Leave A Reply