Ova dva sastojka nabolji su lijek za miome – Žene se kunu u njega

0

Iako se radi o dobroćudnoj izraslini, nerjetko ženama pravi mnogo problema, ali i u nekim slučajevima može da izazove sterilitet. Ukoliko imate ove izrasline, evo načina kako da se ih se zauvijek riješite potpuno prirodnim putem.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Miomi materice su dobroćudni tumori koji svojim rastom i pritiskom na druge organe izaziva osećaj bola u dnu trbuha, učestalo mokrenje ili nemogućnost izmokravanja.

Miomi materice su dobroćudni tumori koji svojim rastom i pritiskom na druge organe izaziva osećaj bola u dnu trbuha, učestalo mokrenje ili nemogućnost izmokravanja.

Najčešće se javlja kod žena između 35. i 55. godine života, a u praksi više od dvadeset odsto žena tokom života ima miom.

Uzrok nastanka još uvijek nije poznat. Smatra se da estrogen podstiče njegov rast ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi naručito rastu u trudnoći.

U osnovi svi tumori, tako i miomi, nastaju kada se izmjene kontrolni mehanizmi koji inače regulišu rast i razvoj ćelija. Genetska mutacija u sklopu matičnih ćelija predstavlja glavni faktor i prvi korak u nastanku tumora.

Miomi su u startu lokalizovani u mišiću materičnog zida. Postepeno rastu prema materičnoj duplji ili prema površini, ili čak unutar samog tkiva grlića materice. To su su zapravo, patološke promjene , obavijene su kapsulom. One su ispunjene tečnošću ili polučvrstim tkivom, a nalaze se na jajniku ili u njemu. Uglavnom se povuku između prvog i trećeg mjeseca.

Kako da se izborite sa ovim ginekološkim problemima?

Redovne kontrole

Žene se veoma rijetko javljaju na redovne preglede i miom se najčešće dijagnostikuje kada već uznapreduje. Redovan pregled bitan je iz nekoliko razloga: uzimanje bakterijskog i citološkog brisa i ginekološkog pregleda ultrazvukom, kako bi se otkrila pojava tumora u samom početku razvoja. U tom slučaju se može ukloniti, za nekoliko minuta, cak i bez krvarenja, i bez postoperativne terapije.

Prevencija uzimanjem čajeva

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )