Otvoren Baklava shop u Travniku! Vrhunske baklave od najkvalitetnijih sastojaka

0

Baklava, čuvena “Sultanova slastica”, desert je vrijedan poštovanja, s orasima, bademima, pistacijama, nadjeveni tanki listovi tijesta izdašno preliveni slatkim sirupom od šećera i meda, koja se pojavljuje u brojnim oblicima, omiljena je u mnogim dijelovima svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kao desert dostojan samo nepca onih najizbirljivijih, baklava se pravi povodom svih važnih događaja i praznika, a kod nas je nezaobilazan desert za vrijeme bajramskih praznika.

Baklava shop, u ulici Žitarnica bb u blizini prelijepe Šarene džamije u Travniku, nudi više od 30 vrsta baklave. Otvorila je svoja vrata 09.11.2019. godine.

Osim bosanske tradicionalne baklave, baklava shop nudi i posebne baklave pripremljene po turskim recepturama s bademom, lješnjakom, pistacijom i mnogim drugim dodacima.

Iz Baklava shopa otkrivaju da je najvažnija priprema i razvijanje jufke koja mora biti toliko tanka da se kroz nju može čitati.

“Ono čemu težimo jeste da održavamo kvalitet na istom nivou i da ne štedimo na orasima bez kojih baklava ne bi ni nosila naziv kraljevski kolač. Međutim, pored kvaliteta također nastojimo svakom našem kupcu ugoditi i učiniti ga zadovoljnim jer najvažnije od svega je uvijek zadovoljan kupac koji je ujedno i naša najbolja reklama“, dodaju iz Baklava shopa.

Svi oni koji u današnjem brzom ritmu života nemaju vremena da spreme baklavu mogu je naručiti i preuzeti u Baklava radnji, piše “bugojnodanas“.

Izvor